Mango, maliny, kokosové mléko a jako třešnička na dortu – hořká čokoláda. Domácí nanuky, které nám v těchto tropických dnech doslova zachraňují životy (smích).
S příchodem léta každoročně začínáme trávit více času někde na cestách a za poslední měsíc byl tenhle víkend prvním, který jsme strávili doma. Aktivita na blogu, sítích i v kuchyni je v tomto ročním období na nule, vařit se nám nechce a nechce se mi ani péct. Ale mlsná nás honí stále!
Domácí nanuky mají u nás doma (pokaždé) velký úspěch a tentokrát jsem měla i pomocnici, naše Olivka si výrobu nanuků užívala a nemohla se dočkat, až budou nanuky zmrzlé. Nebojte se zapojit děti, budou nadšené! Potřebujete jen tvořítka na nanuky a nanuky můžete připravit téměř z čehokoliv – z ovoce, jogurtu, smetany, ořechů.
Ingredience:
- 1 zralé mango
- 200 – 300 ml kokosové mléka
- 1 lžička medu (nemusí být)
- hrst čerstvých malin
Poleva:
- 60 g hořké čokolády
- 1 lžíce kokosového oleje
+ strouhaný kokos, sušené maliny na ozdobu
Postup:
- Kousky manga dejte do food procesoru, postupně přidejte kokosové mléko, lžičku medu a mixujte. Směs by neměla být moc tuhá ani tekutá.
- Formičky na nanuky postupně plňte mangovou směsí, můžete do každé formičky přidat i čerstvé maliny (2-3 kousky).
- Naplněné formičky vložte do mrazáku a nechte minimálně 5 hodin tuhnout (ideálně přes noc).
- Připravte si polevu – rozehřejte čokoládu s kokosovým olejem. Zmrzlé nanuky postupně ponořte do čokolády a posypte kokosem (pozor, pracujte rychle, čokoláda okamžitě tuhne). Můžete na chvíli vrátit zpět do mrazáku a poté podávat.