Mangové nanuky


Mango, maliny, kokosové mléko a jako třešnička na dortu – hořká čokoláda. Domácí nanuky, které nám v těchto tropických dnech doslova zachraňují životy (smích).

IMG_3930

S příchodem léta každoročně začínáme trávit více času někde na cestách a za poslední měsíc byl tenhle víkend prvním, který jsme strávili doma. Aktivita na blogu, sítích i v kuchyni je v tomto ročním období na nule, vařit se nám nechce a nechce se mi ani péct. Ale mlsná nás honí stále!

IMG_3929

Domácí nanuky mají u nás doma (pokaždé) velký úspěch a tentokrát jsem měla i pomocnici, naše Olivka si výrobu nanuků užívala a nemohla se dočkat, až budou nanuky zmrzlé. Nebojte se zapojit děti, budou nadšené! Potřebujete jen tvořítka na nanuky a nanuky můžete připravit téměř z čehokoliv – z ovoce, jogurtu, smetany, ořechů.

IMG_3931

Ingredience:

  • 1 zralé mango
  • 200 – 300 ml kokosové mléka
  • 1 lžička medu (nemusí být)
  • hrst čerstvých malin

Poleva:

  • 60 g hořké čokolády
  • 1 lžíce kokosového oleje

+ strouhaný kokos, sušené maliny na ozdobu

Postup:

  1. Kousky manga dejte do food procesoru, postupně přidejte kokosové mléko, lžičku medu a mixujte. Směs by neměla být moc tuhá ani tekutá.
  2. Formičky na nanuky postupně plňte mangovou směsí, můžete do každé formičky přidat i čerstvé maliny (2-3 kousky).
  3. Naplněné formičky vložte do mrazáku a nechte minimálně 5 hodin tuhnout (ideálně přes noc). 
  4. Připravte si polevu – rozehřejte čokoládu s kokosovým olejem. Zmrzlé nanuky postupně ponořte do čokolády a posypte kokosem (pozor, pracujte rychle, čokoláda okamžitě tuhne). Můžete na chvíli vrátit zpět do mrazáku a poté podávat.

Napsat komentář