Cizrnové pralinky

dne

Nepečené cukroví na poslední chvíli, zdravá alternativa vánočního cukroví anebo jako chuťovka kdykoli během roku.

Cizrnové pralinky jsem otestovala už na podzim – nebyla jsem si jistá, zda je zařadit na vánoční seznam. Byla jsem velmi mile překvapená – pralinky měly úspěch doma a do konce i v práci.

Základ pralinek tvoří rozmixovaná cizrna. První (testovací) várka pralinek byla z arašídového másla, ta vánoční je z másla z vlašských ořechů s vanilkou a karibský rumem. Příprava je velice jednoduchá – rozmixovat, smíchat, vytvořit kuličky, obalit v čokoládě a ozdobit.

Dopoledne jsme se s kolegy naladili na sváteční náladu, proběhla ochutnávačka cukroví, předávání dárečků a vyměnili jsme si přání všeho dobrého. Teď je na čase se jít věnovat rodině a vykouzlit ty nejkrásnější Vánoce.

Přátelé, přeji Vám příjemné vánoční svátky. Vychutnejte si každý okamžik s rodinou a přáteli – to je to pravé kouzlo Vánoc.

IMG_3049

Pralinky:

  • 3/4 hrnku cizrny (uvařené případně z nálevu)
  • 3/4 hrnku ořechového másla (arašídového, másla z vlašských ořechů)
  • 1/4 hrnku javorového sirupu
  • 1/2 hrnku mletých ořechů (arašídy, pekanové, vlašské)
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • pomerančová kůra z 1/2 pomeranče

+ hořká čokoláda (min. 70%, cca 50g), lžíce kokosového oleje, na posypání – nasekané ořechy, brusinky, himalájská sůl, kokos

Postup: 

  1. Rozmixujte cizrnu (konzistence hummusu), přidejte ořechové máslo, kakao, sirup, pomerančovou kůru a postupně přisypávejte mleté ořechy.
  2. Ze směsi vytvarujte kuličky a uložte je minimálně na 1 hodinu do chladu.
  3. Připravte si suroviny na posypání (např. nasekané oříšky, kokos, himalájskou sůl, sušené ovoce).
  4. Připravte si pečící papír, rozpusťte hořkou čokoládu s kokosem a postupně v čokoládě obalte kuličky.
  5. Čokoládové pralinky ozdobte dle chuti. Skladujete v chladu maximálně 3-5 dní.

IMG_3048

Napsat komentář