Pekanové cukroví


Pár dní do Štědrého dne a já mám pro Vás další recept na pečené cukroví. Není nutné péct cukroví měsíc dopředu – krásně změkne i přes noc v chladu v uzavřené krabičce. A už vůbec není nutné péct několik desítek druhů cukroví. Já jsem letos vsadila na jistotu a upekla jsem jen ty druhy, které mizí pravidelně ze stolu jako první.

Máslové těsto s mletými pekanovými ořechy, skořicí, pomerančovou kůrou, slepené s pomerančovou marmeládou a nakonec ozdobené čokoládou a ořechem. Neuvěřitelně voňavé, neuvěřitelně báječné a neuvěřitelně krásné.

IMG_3123

Těsto:

  • 120 g másla
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce medu
  • 60 g pekanových ořechů (jemně nasekané)
  • 1 žloutek
  • kůra z 1/2 pomeranče
  • 1/2 lžičky mleté skořiice
  • 200 g hladké špaldové mouky

+ pomerančová marmeláda na slepení, hořká čokoláda na zdobení, ořechy na ozdobu

Postup:

  1. Změklé máslo utřete s cukry, přidejte med, nasekané ořechy, žloutek, kůru z pomeranče a skořici.
  2. Vmíchejte mouku a vypracujte hladké těsto, zabalte jej do potravinářské fólie a nechte v chladu odpočívat minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc).
  3. Vyválejte plát silný asi 3 mm a vykrajujte tvary.
  4. Pečte v předehřáté troubě na 170°C mírně do zlatova 6-8 minut.
  5. Nechte vychladnout. Cukroví slepte pomerančovou marmeládou a ozdobte čokoládou (rozpuštěnou) a ořechem. Skladujte v uzavřené krabičce a v chladu.

IMG_3122

Zdroj: časopis F.O.O.D. (12/2016)

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

w

Připojování k %s