Linecké cukroví s mákem


Inspiraci na linecké cukroví s mákem jsem objevila ve vánočním časopise Apetit a kombinace máku a kyselé marmelády mě hned zaujala. Použila jsem léty osvědčený recept na linecké a do těsta jsem přisypala pouze zrníčka máku. Doporučuji cukroví slepovat kyselou marmeládou nebo třeba i lemon curdem, který jsem použila já.

Z tradičního cukroví se stalo netradiční vynikající chuti a to nemluvím ani o tom, že cukroví vypadá naprosto úžasně.

IMG_3422

Těsto:

  • 2 žloutky
  • 250 g másla
  • 3 – 4 lžíce máku (nemletého)
  • 120 g cukru moučka
  • 350 g hladké mouky
  • nastrouhaná citrónová kůra z 1 citrónu

+ kyselá marmeláda na slepování (lemon curd, citronová, rybízová)

Postup:

  1. Promíchejte žloutky s cukrem, máslem, moukou, citrónovou kůrou a mákem. Ze všech těchto ingrediencí vypracujte hladké těsto, které se nelepí.
  2. Vypracované těsto zabalte do potravinářské folie a dejte minimálně na 1 hodinu chladit do lednice.
  3. Vychlazené těsto rozválejte na pomoučeném vále a vykrajujte jednotlivé tvary a dejte na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Cukroví pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 8 minut (lehce do zlatova). Cukroví nechte vychladnout a slepujte kyselou marmeládou dle chuti.

IMG_3421

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s