Sorbet z pečených švestek


V posledních týdnech jsem mnohokrát přemýšlela o budoucnosti. Každý máme své sny, plány a cíle, nicméně přišla jsem na to, že nejdůležitější je cesta. Cesta, která nás přibližuje k cílům a plní naše sny. Mnohokrát jsem přemýšlela o tom, zda mám správný směr a častokrát jsem měla pocit, že se ztrácím. Nicméně vždy tu byli pro mě ti nejbližší, kteří kráčí se mnou a snaží se mě podpořit. Když jsem před lety pochybovala o tom, zda si mám založit blog, byli tu pro mě a podporovali mě. Podporují mě do dnes, jsou to ti nejvěrnější fanoušci, můžu s nimi vést nekonečné rozhovory o vaření a pečení, posílají mi tipy na recepty. A navíc, dostávám od nich suroviny, ze kterých můžu vařit anebo péct.

Děkuji za neuvěřitelnou podporu a za švestky! Tohle je pro mě daleko důležitější než statistika návštěvnosti příspěvků. Vždy jsem byla jiná a jsem i jiná „blogerka“. Asi ze mě nikdy nebude ta správná „foodblogerka“ – nelovím fanoušky, nesdílím každou snídani, svačinu, oběd a večeři na sociálních sítích. V restauraci mě obtěžuje fotit každý chod, chci si návštěvu vychutnat, chci se věnovat rodině, přátelům, nechci jíst studené jídlo.

Nadále s Vámi budu sdílet zajímavé recepty a krásné fotografie, ale i nadále si to budu dělat po svém. To je asi vše k aktuálnímu dění ve světě foodblogerů. Děkuji za nominaci do soutěže FOOD BLOG ROKU!

Teď už k receptu – sorbet z pečených švestek s kořením a kapkou portského. Dlouhodobé tropické teploty si žádaly něco svěžího, ale zároveň je už srpen a já už jsem naladěná na podzimní vlně (smích). Ideální kombinace, taková zmrzlina s podzimním nádechem.

IMG_3317

Ingredience:

  • 700 g zralých ševestek
  • 150 g třtinového cukru
  • 120 ml vody
  • koření dle chuti (badyán, skořice, vanilka)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • dvě lžíce portského vína

Postup:

  1. Vypeckované švestky (půlky) dejte do malého pekáčku, přidejte cukr, citronovou šťávu a promíchejte.
  2. Do pekáčku přidejte koření – badyán, celou skořici, vanilku (příapdně koření dle chuti). Přidejte vodu.
  3. Pekáček přikryjte alobalem a švestky dejte péct do trouby na 180°C. Pečte zhruba 20 minut a pak alobal odkryjte a pečte dalších 10 minut.
  4. Nechte vychladnout a uložte do lednice (nejlépe přes noc).
  5. Druhý den ze směsi vyndejte koření a ovoce rozmixujte. Na závěr přimíchejte portské víno. Uložte do mrazáku.

IMG_3320

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s