Citronová bábovka


Bábovku s jogurtem a citronovou šťávou jsem upekla poprvé v Holandsku. Už tomu bude pár let a vzpomínám si, že i tenkrát měla velký úspěch. Od té doby patří tahle bábovka mezi naše nejoblíbenější – jednoduchá na přípravu, krásně vláčná, měkkoučká a lehce nakyslá.

Už několikrát jsem si pohrávala s myšlenkou, že do těsta zkusím přidat například levandulové květy, tymián anebo rozmarýn. Příště to určitě klapne!

IMG_3281

Těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 250 g hustého smetanového jogurtu
  • 300 g cukru
  • 3 velká vejce
  • 2 lžičky citronové kůry
  • 120 ml oleje
  • 80 ml citronové šťávy

+ olej a hrubá mouka na vysypání formy, moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Smíchejte mouku se solí.
  2. V jiné míse smíchejte jogurt s cukrem, vejci, olejem, citronovou šťávou a kůrou.
  3. Do tekuté směsi postupně vmíchejte mouku a pečlivě rozmíchejte všechny hrudky.
  4. Vymažte a vysypte bábovkovou formu hrubou moukou. Do formy nalijte těsto.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 170°C cca 50 minut (propečenost případně ověřte špejlí).
  6. Upečenou bábovku vyklopte z formy a nechte zcela vychladnout.

IMG_3284

Zdroj: https://magdapece.wordpress.com/2012/01/29/jogurtova-babovka-s-citronem/

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s