Italská polévka se špenátem a tortellini


Možná jste zaregistrovali, že poslední příspěvek jsem publikovala skoro před měsícem. Od začátku nového roku jsem bojovala se zákeřnými bacily, trápily mě nemoci a neustále se vracející záněty. Během tohoto období se přidaly bolesti krční páteře a fyzické bolesti se začaly podepisovat i na mojí psychice. Nálada neustále pod bodem mrazu – náladová a častokrát protivná i sama sobě. Negativní, ve stresu a v kolotoči povinností jsem se v tomto plácala skoro tři měsíce až do chvíle, kdy jsem si uvědomila, že asi potřebuju vypnout, nic neřešit a začít se soustředit víc sama na sebe.

Tento měsíc byl pro mě ve znamení odpočinku, klidu a čerpání nové energie. Jsem manželka, jsem máma, pracuji na plný úvazek a občas zapomínám sama na sebe. Vnitřně cítím, že období nemocí bylo jen znamení, abych si konečně uvědomila, že potřebuju na chvíli zastavit, nadechnout se a nic nedělat, na nic nemyslet. Užít si na plno každý okamžik, který strávím s rodinou. Necítit se provinile, nebýt na sebe tolik přísná a nesnažit se být dokonalá. Prostě šťastná a spokojená máma = šťastný dítě, manžel i rodina.

Během tohoto období jsem mockrát myslela i na blog – nevařím, nepeču, nepublikuju, ale dospěla jsem k názoru, že se rozhodně nechci dostat do stádia, kdy budu publikovat jen z povinnosti. Pečení a blogování je pro mě radost, ale v momentě, kdy se necítím dobře, nemůžu tvořit a odmítám na úkor kvality cokoliv publikovat.

Věřím, že mě chápete (anebo se o to alespoň pokusíte) a odpustíte mi moji neaktivitu a jako omluvu pro Vás mám recept na perfektní italskou polévku se špenátem a tortellini.

IMG_3268

Ingredience:

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 mrkev
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 3-4 čerstvá rajčata
  • 0,5 l hovězího vývaru
  • sůl, pepř, koření (oregano, tymián)
  • čerstvý listový špenát
  • tortellini

+ pečivo, parmazán k podávání

Postup:

  1. Na oleji zprudka osmažte maso – krásně se zatáhne a zůstane šťavnaté. Osmažené maso vyndejte z hrnce a nechte stranou.
  2. V hrnci osmažte cibuli, přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek, koření, rajčata (čerstvá i z plechovky) a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, chvíli povařte a nakonec do základu vložte zpět maso a vařte cca 20 minut.
  3. Když je polévka skoro uvařená (mrkev je měkká) přidejte do hrnce tortellini. Vařte dle návodu na obalu.
  4. Polévku dochuťte solí, pepřem. Na závěr do hrnce přidejte několik hrstí čerstvého listového špenátu a odstavte.
  5. Před podáváním si připravte pečivo – chlebík opečte na pánvi a posypte jej parmazánem (případně zakápněte olivovým olejem).

 

IMG_3269

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s