Čokoládová pěna


The Olive slaví 2. narozeniny. Náš malý velký projekt existuje už dva roky, rok fungujeme na blogu. Návštěvnost blogu je měsíc od měsíce vyšší a vyšší. Máme za sebou první spolupráci, a dokonce mezinárodní. Recepty, které sdílíme Vás baví a dokonce někteří jedinci už podle The Olive pečou nebo vaří. Ve focení se stále zlepšujeme a stále na zdokonalování pracujeme. I když je to občas náročné, stále máme plno nápadů a stále nás to baví. Věříme, že i další rok bude plný chutných receptů a krásných fotografií.

A tradičně na oslavu – čokoládová bomba. Tentokrát čokoládová pěna.

IMG_3212

Ingredience:

4 porce

  • 100 g čokolády (75%)
  • 2 vejce
  • 20 g třtinového cukru
  • 60 ml smetany ke šlehání

+ maliny (ovoce), čokoláda na ozdobu

IMG_3217

Postup:

  1. Čokoládu nalámejte na malé kousky a zalijte horkou smetanou. Míchejte čokoládu, aby se rozpustila a nechte vychladnout. Při chladnutí čokoládu také míchejte, aby byla hladká a lesklá.
  2. Oddělte žloutky od bílků. Do čokolády zašlehejte žloutky.
  3. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Šlehejte nejdříve na nejnižší otáčky a po třetinách přisypávejte cukr, nakonec šlehejte na nejvyšší výkon.
  4. Do čokoládové směsi vmíchejte lehce sníh z bílků.
  5. Hmotu rozdělte do připravených skleniček a nechte asi 2 hodiny chladit. Aby na povrchu pěna neoschla, skleničky zakryjte fólií. Podávejte s ovocem, čokoládou, šlehačkou.

IMG_3214

Zdroj: časopis F.O.O.D. (1/2017)

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

w

Připojování k %s