Linecké cukroví

dne

Mám pocit, že recepty na vánoční cukroví se dědí z generace na generaci. Naše rodinné vánoční recepty jsem si již před pár lety zapsala pečlivě do sešitu a každoročně se k tradičním receptům vracím.

Přiznám se, že nebylo v plánu přidávat recept na linecké cukroví na blog, ale byla by to škoda se s Vámi nepodělit o báječný recept na oblíbené slepované cukroví. Navíc si mě kolegyně v práci dovolila upozornit, že mám na blogu málo receptů na vánoční cukroví.

A jelikož jsem kolegyni vypůjčila vykrajovátka, přidávám i recept.

IMG_3105

Těsto:

  • 2 žloutky
  • 250 g másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 120 g cukru moučka
  • 350 g hladké mouky
  • nastrouhaná citrónová kůra z 1 citrónu

Postup:

  1. Promíchejte žloutky s cukrem, máslem, moukou, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou. Ze všech těchto ingrediencí vypracujte hladké těsto, které se nelepí.
  2. Vypracované těsto zabalte do potravinářské folie a dejte minimálně na 1 hodinu chladit do lednice.
  3. Vychlazené těsto rozválejte na pomoučeném vále a vykrajujte jednotlivé tvary a dejte na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Cukroví pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 8 minut (lehce do zlatova). Cukroví nechte vychladnout a slepujte marmeládou dle chuti (jahodová, rybízová, malinová, meruňková).

Tip: Cukroví uchovávejte v chladu v papírové (plastové) uzavřené krabičce. Není nutné linecké péct měsíc dopředu, cukroví krásně změkne během 2-3 dní.

IMG_3103

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s