Sendvič s trhaným masem a salátem z červeného zelí


Měla jsem chuť na pečené maso a červené zelí. Dokonce byly v plánu i knedlíky.

Nakonec jsme maso pekli od brzkého rána až do oběda, maso natrhali, připravili salát z červeného zelí a naplnili sendviče. Naše nedělní vepřo-zelo!

Kouzlo trhaného masa spočívá v dlouhém pečení, někdo peče dokonce i celou noc. Na blogu už delší dobu visí i recept na trhané hovězí, kde je postup přípravy velice podobný. Nicméně tentokrát jsme maso marinovali přes noc.

Kombinace trhaného masa se salátem z červeného zelí je naprosto geniální. Když jsem se poprvé do sendviče zakousla, cítila jsem pocit nekonečného blaha. Nejen, že sendvič krásně vypadá, chutná naprosto báječně. Pokud přemýšlíte nad tím, co připravit pro rodinu, pro návštěvu anebo na večírek – jednoznačně zkuste trhané vepřové.

IMG_3065

Maso:

  • 1,5 kg vepřového masa (vepřová krkovice, vepřová plec)

Marináda na maso:

  • hořčice
  • kečup
  • šašlik
  • BBQ omáčka
  • worcestrová omáčka
  • olej
  • uzená paprika
  • špetka skořice
  • sůl, pepř

Salát:

  • 250 g sterilovaného červeného zelí (1/2 sáčku)
  • 1 mrkev
  • 1/2 jablka
  • citrónová šťáva
  • javorový sirup na ochucení
  • sůl, pepř

+ pečivo, kyselé okruky, BBQ omáčka

Postup:

  1. Den předem si připravte maso. Na marinádu použijte co dům dá – hořčici, kečup, BBQ omáčku, olej a koření. Maso nechte marinovat přes noc v lednici (mísu zabalte do potravinářské fólie).
  2. Maso pečte 45 minut zprudka (200°C) v otevřeném pekáči (hrnci, alobalu), poté maso přikryjte (zabalte do alobalu) a pečte na 130°C co nejdelší dobu (min. další 3 hodiny, můžete péct až 6-8 hodin na 110°C). 
  3. Připravte si zeleninu – nechte okapat červené zelí a dejte ho do mísy. Přidejte nastrouhané jablko, mrkev, citrónovou šťávu, sůl, pepř, javorový sirup a promíchejte.
  4. Maso po vytažení z trouby nechte zabalené ještě cca 10 minut v alobalu. Maso natrhejte vidličkami a promíchejte s výpekem.
  5. Připravte si bagetky – rozpečte je v troubě. Naplňte sendviče – BBQ majonéza, červené zelí, maso, kyselá okurka.

Tip: Trhané vepřové se hodí do burgerů, do mexické kuchyně.

IMG_3063

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s