Jablečný cheescake s drobenkou

dne

Za posledních pár let jsem žila na mnoha místech, různá místa v Čechách, pár let za hranicemi. Každé jednotlivé místo jsem si zamilovala a navždy zůstane v mém srdci, ale jedna věc se nikdy nezmění – vždy se budu ráda vracet domů. Domů do Krkonoš. Dětství, rodina, přátelé, vzpomínky a nádherná příroda. Ovocné háje, pole, lesy! Jabloně, hrušně.

Začínáte tušit kam tím mířím? Nenapíšu Vám krátký příběh o bohaté úrodě jablek a hrušek z Krkonoš, ale odhalím své vnitřní pocity, které mám spojené s místem, odkud jsou jablka, která jsem použila do cheescaku. Nakonec z toho vyplývá, že mám citové pouto i k cheescaku, který jsem upekla. Jsem vnitřně přesvědčená, že je to správně!

Pravděpodobně budu mít citové pouto i k jablečeným muffinům, povidlům a k dalším následujícím receptům, protože než zpracuji tunu jablek, ještě jich pár přidám.

P.S.: Mám pocit, že neexistuje chceescake, který by nebyl báječný. Skořicové sušenky, sýrová náplň, jablíčka a drobenka. Něco mezi koláčem s drobenkou a tradičním cheescakem, ale spojením vzniklo něco netradičně božského.

IMG_3009

Těsto:

  • 180 g skořicových sušenek
  • 90 g rozpuštěného másla

Náplň:

  • 300 g krémového sýru
  • 50 g cukru krupice
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 vejce

Jablečná náplň:

  • 3 jablka
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka muškátového oříšku

Drobenka:

  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1/4 hrnku ovesných vloček
  • 50 g másla

Postup:

  1. Pečícím papírem vyložte dno dortové formy o průměru 22 – 24 cm.
  2. Rozdrťte sušenky a přidejte rozpuštěné máslo. Směs pořádně promíchejte a nasypte do připravené dortové formy. Hmotu pomocí lžíce pečlivě udusejte až do krajů. Základ dejte péct do předehřáté trouby na 170°C na 10-12 minut.
  3. Připravte si náplň – vyšlehejte krémový sýr společně s cukrem do hladké směsi. Přidejte vanilku a zašlehejte vejce. Směs nalijte na předpečenou (horkou) krustu.
  4. Jablka oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a promíchejte s kořením. Jablečnou směs rovnoměrně navrstvěte na sýrovou náplň.
  5. Připravte si drobenku – z cukru, mouky, vloček a vychlazeného másla (nakrájeného na kostičky) vytvořte drobenku. Nasypte rovnoměrně na jablečnou směs. Pečte zhruba 30 minut.
  6. Při pokojové teplotě nechte cheescake vychladnout a uložte jej přes noc do lednice (zabalte do potravinářské fólie).

 

(Zdroj: http://www.vikendovepeceni.cz/2015/02/cheesecake-s-jablky-drobenkou-slanym.html)

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s