Dýňové řezy


Cukrářka na telefonu aneb jak to dopadne, když čekáte návštěvu, sedíte v práci a manžel má bojový úkol – dodělat dezert.

Těsto bylo upečené den předem a ráno před odchodem do práce jsem rozdala jednoduché instrukce. Našlehat krém – smetana, krémový sýr, cukr. Rozkrojit těsto, namazat marmeládou, krém a ozdobit. Easy!

První SOS zpráva – „těsto je moc křehké, drolí se, nejde rozkrojit“.

Druhá SOS zpráva – „nejde mi našlehat krém, smetana je moc tekutá, sýr je moc studený“.

Třetí SOS zpráva – „srazil se mi krém“.

Čtvrtá SOS zpráva – „zachránil jsem to, ale nejsem si jistý konzistencí“.

Pátá SOS zpráva – „co mám dělat? Fíky?“

Po první zprávě jsem byla v klidu, po druhé jsem lehce znejistila. Když přišla třetí zpráva, už jsem začala šílet. Po čtvrté už jsem rezignovala a smířila se s tím, že budeme bez dezertu. Na pátou už jsem ani nereagovala.

Když jsem přišla domů, čekalo mě překvapení. Posuďte sami!

IMG_2970

 

Těsto:

  • 170 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 220 g dýňového pyré
  • 180 g třtinového cukru
  • 120 ml rostlinného oleje
  • 2 vejce

Krém:

  1. 80 g krémového sýru (Lučina)
  2. 150 ml smetany ke šlehání
  3. moučkový cukr dle chuti

+ marmeláda na potření

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, prášku do pečiva, jedlou sodu a koření. V jiné míse smíchejte dýňové pyré, cukr, olej, vejce a prošlehejte.
  2. Suchou směs postupně vmíchejte do tekuté, vznikne hladké, tekuté těsto.
  3. Vyšší formu (pekáček) vyložte pečícím papírem. Do formy nalijte těsto a rovnoměrně rozetřete.
  4. Pečte v předehřáté troubě na 170° C zhruba 25 – 30 minut. Upečené těsto nechte vychladnout ve formě.
  5. Připravte si krém – krémový sýr vyšlehejte se smetanou a cukrem do hustého krému.
  6. Těsto rozkrojte (pozor, křehké!), naneste vrstvu marmelády (krému), přiklopte a naneste opět vrstvu krému. Ozdobte dle fantazie.

(Zdroj: http://www.vikendovepeceni.cz/2015/02/dynove-rezy-se-skoricovou-slehackou.html)

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s