Pappardelle s liškovou omáčkou


Houbařská sezóna je na vrcholu. V lesích je houbařů více než divoké zvěře.

Smaženice, houbové řízky, houbové omáčky, houby sušené a houby nakládané. Patříte taky mezi milovníky hub anebo jen mezi vášnivé sběrače, kteří rádi chodí po lesích, ale houbové poklady jim nic neříkají?

Přiznám se, lišky jsme nesbírali, ale pohodlně jsme si je koupili na trhu. Nicméně tento recept bude fungovat určitě i s hříbky, které jste o víkendu nasbírali v lese.

IMG_2962

 

Lišková omáčka:

  • 200 g lišek (hříbků)
  • 2 lžíce másla
  • 1 šalotka 
  • 100 ml vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na másle osmažte na drobno nakrájenou šalotku. Přidejte na hrubo nakrájené houby, opékejte a míchejte. 
  2. Zhruba po 5 minutách zalijte vývarem a svařte na polovinu. Přilijte smetanu a nechte chvíli povařit se smetanou.
  3. Rozmixujte do hladka, osolte a opepřete. 
  4. Na pánvi můžete osmažit ještě pár kousků hub na ozdobu. Podávejte s těstovinami, ke steaku anebo dle libosti.

(Zdroj: http://www.apetitonline.cz/recept/steak-z-rostenky-a-liskova-omacka)

IMG_2959

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s