Tapiokový pudink s čokoládou a vanilkou


Když jsem se před několika měsíci rozhodla, že se s Vámi budu dělit o recepty, které doma zkoušíme anebo pravidelně připravujeme, vaříme a pečeme, neměla jsem tušení, že to budou převážně sladké recepty. Svět dezertů mě okouzlil, našla jsem se a neskutečně mě to naplňuje. Zkouším osvědčené tradiční recepty našich babiček, ale ráda objevuji nové recepty a experimentuji s různými, kolikrát i pro mě novými, surovinami. Ale co je nejdůležitější – snažím se najít jakousi rovnováhu mezi zdravým životním stylem a sladkým pokušením.

S hotovým tapiokovým pudinkem jsem se poprvé setkala ve farmářském obchůdku, ale odolala jsem a nekoupila ho. Pár dní na to jsem narazila ve zdravé výživě na tapiokové perly a bylo jasné, že si pudink zkusím připravit doma.

Tapioka je škrob získaný z kořene manioku. Maniok jedlý, zvaný také cassava anebo yuca, je prastará plodina, která se vyznačuje velice atraktivním složením, je plná vitamínů a minerálů. Tato plodina představuje jednu ze šesti nejvýživnějších rostlin na světě.  Má blahodárné účinky na lidský organismus a také má velice příznivé účinky při potížích s trávením. Tapioka neobsahuje lepek, a proto může být součástí bezlepkové diety.

Myslím si, že tapiokový pudink je přesně pro nás, kteří se snažíme najít onu rovnováhu. Prostě chceme žít zdravě, ale mlsání se nevzdáme! Pudink se perfektně hodí i na svačinu, která Vás zasytí.

IMG_2595

Ingredience:

(2 porce)

  • 50 g tapiokových perel (namočených přes noc ve vodě)
  • 200 ml vody
  • 250 ml mandlového mléka (neslazeného)
  • 1 lžíce medu
  • semínka z půlky vanilkového lusku
  • hořká čokoláda, ovoce a oříšky dle chuti na ozdobu

Postup:

  1. Den předem namočte perly tapioky do vody (200 ml) a nechte přes noc nabobtnat.
  2. Druhý den nabobtnanou tapioku i s vodou přelijte do menšího hrnce, zalijte mlékem, přidejte lžíci medu a semínka z vanilkového lusku.
  3. Za stálého míchání přiveďte pudink k varu a na mírném ohni vařte do zhoustnutí ( 10 -15 minut).
  4. Pudink plňte do misek (skleniček), nechte chvíli odstát a dozdobte dle chuti.  (Do jedné porce jsem po uvaření zamíchala čtvereček hořké čokolády.) Můžete servírovat ještě vlažné anebo vychlazené.
Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s