Tacos s trhaným hovězím


Jsou dny, kdy člověk nikam nespěchá. Dny, kdy si člověk může dovolit nechat pomalu péct maso v troubě a vykouzlit netradiční oběd v podobě mexického tacos s trhaným hovězím.

Kouzlo trhaného hovězího spočívá v dlouhém pečení, někdo peče dokonce i celou noc. My jsme pekli hovězí krk s kořením cca 4 hodiny na 180°C v litinovém hrnci a maso se krásně rozpadalo a chuť byla naprosto perfektní. Pak už stačí jen kukuřičné tortilly, rajčatová salsa, limetková šťáva a koriandr.

Recept na trhané hovězí:
1,5 kg hovězího (např. kližka, krk)
sůl a pepř
1 lžíce mleté pálivé papriky
2 lžíce mleté skořice
1 lžíce mletého koriandru (nemusí být)
sezamový olej
Postup:
1. Maso odblaňte a nakrájejte na kousky o velikosti 6 x 6 a rozložte do hrnce a ochuťte kořením.
2. Pečte pod poklicí při teplotě 180°C minimálně 4 hodiny, podle potřeby podlejte.
3. Maso natrhejte vidličkami, promíchejte s výpekem a zakapejte sezamovým olejem.

Tip: Trhané hovězí se hodí i do burgerů.

Tacos:
12 kukuřičných tortill (maximální průměr 15 cm)
rajčatová salsa (rajčata, koriandr, limetková šťáva, cibule)
fazole, kukuřice, zelenina dle chuti
sýr
zakysaná smetana
Postup:
1. Tortilly prohřejte a obložte je trhaným masem a dále dle libosti dalšími ingrediencemi. Zakápněte limetkovou šťávou a popřípadě pár kapkami tabaska.

Trhane hovezi
https://theolivecz.wordpress.com/2017/01/12/tacos-s-trhanym-hovezim
Reklamy

Jeden komentář Přidejte váš

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s