Pohankové vanilkové rohlíčky


Vanilkové rohlíčky jsou symbolem Vánoc a určitě nesmí chybět na svátečním stole.

Vyměnila jsem rodinný tradiční recept za pohankovo – oříškové rohlíčky s pravou vanilkou. Rohlíčky jsou bez lepku a bílého cukru. Jsou krásně měkké a voňavé. Dokonce i zastánci tradičních vánočních receptů je po ochutnání pochválili, takže se nebojte a zkuste něco nového.

P.S.: Moučkový třtinový cukr nemusíte kupovat, můžete si ho vyrobit i doma, stačí pouze výkonný mixér.

Těsto:

  • 260 g pohankové mouky
  • 190 g změklého másla
  • 50 g třtinového cukru
  • 50 g medu
  • 130 g mletých lískových oříšků
  • zrníčka z vanilkového lusku
  • moučkový třtinový cukr na obalování + špetka vanilky

 

Postup:
1. Ze všech ingrediencí vypracujte těsto, zabalte do fólie a nechte ideálně přes noc odpočinout v lednici.
2. Těsto po vytažení z lednice nechte chvíli povolit a tvarujte jednotlivé rohlíčky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 160 °C přibližně 12-15 minut.
3. Ještě teplé rohlíčky obalte v moučkovém cukru a dejte stranou. Vychladlé rohlíčky uskladněte do papírové krabice. Do krabice můžete přidat zbytek vanilkového lusku.

(Zdroj původního receptu: http://fitrecepty.info/…/vanilkove-rohlicky-z-pohankove-mo…/)


Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s