Jahodový nepečený dezert


Jahodová sezóna v plném proudu aneb jak jsem (ne)pekla!

Když máte koš plný těch nejsladších jahod, stačí už jen málo a božský dezert je na světě. Dezert, který se perfektně hodí do horkých letních dnů – nepečený, svěží, lehký a neuvěřitelně jednoduchý.

Recept:

  • 1 balení piškot (dlouhé, cukrářské piškoty)
  • 1 tučný tvaroh
  • 1 mascarpone
  • 1 smetana ke šlehání (min. 33%)
  • cukr moučka (podle chuti)
  • pár kapek citronové šťávy
  • pomerančová šťáva (na pokapání piškot)
  • vanilkové aroma
  • jahody


Postup:

  1. Vyšlehejte mascarpone s cukrem, postupně přidávejte tvaroh, přidejte citron a vanilkové aroma a nakonec vyšlehanou šlehačku.
  2. Piškoty namočte (nebo pokapejte) pomerančovou šťávou a vrstvěte – piškoty, krém, jahody, opakujte a nakonec ozdobte dle fantazie. Dejte vychladit minimálně přes noc do lednice.


Tip: Dezert můžete udělat do jakékoliv dortové formy nebo formy na srnčí hřbet.

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s