Mini RAW dortíky


Dnes se slaví Den matek! Den, kdy se vzdává pocta matkám a mateřství. Den, kdy jsem si řekla, že se budu rozmazlovat a připravím si konečně dezert sama pro sebe!

Pastelové mini RAW dortíky – bez mouky, rafinovaného cukru a bez mléčných produktů. Základem jsou ořechy, ovoce a přírodní sladidla, takže se jedná o podstatně zdravější variantu sladkostí.

Raw food, vitariánství a nebo živá strava – názvů a definic je opravdu mnoho. Jedná se o rostlinnou stravu připravenou z čistě přírodních surovin a zpracovanou maximálně do 42°C. Příprava dezertů dle zásad RAW kuchyně je překvapivě jednoduchá a rychlá – potřebujete jen výkonný mixér.

Recept:

(4 ks – semifredo formičky o průměru 7 cm)

Korpus:

  • 70 g para ořechů
  • 8 datlí
  • hrst brusinek
  • hrst mandlí

Náplň – základ:

  • 100 g kešu ořechů (namočených přes noc ve vodě)
  • 8 datlí
  • 100 ml kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 85 ml kokosového mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Malinová náplň:

  • 1/3 základní náplně
  • 60 g malin

Banánová náplň:

  • 2/3 základní náplně
  • 1 banán

Meduňková náplň:

  • ½ z banánové náplně
  • ½ avokáda
  • ¼ hrnku kakaového másla
  • ¼ hrnku meduňkových (mátových lístků)
  • šťáva z ½ citronu

Postup:

  1. Rozmixujte všechny suroviny na korpus (nemusí se mixovat do hladka, můžou zůstat i větší kousky). V případě, je-li směs příliš suchá (musí se lepit) přidejte kapku kokosového mléka. Naplňte formičky a dejte chladit do lednice.
  2. Na základní náplň rozmixujte všechny uvedené ingredience do hladka.
  3. Ze základní náplně odeberte 1/3 krému a přidejte maliny (čerstvé anebo lehce rozmražené), mixujte. Dejte do igelitového sáčku a nechte stranou.
  4. Zbylý základní krém smíchejte s banánem a polovinu z banánového krému dejte opět do igelitového sáčku a nechte stranou.
  5. Druhou polovinu banánového krému rozmixujte s avokádem, rozpuštěným kakaovým máslem, meduňkovými listy a šťávou z citronu, naplňte sáček.
  6. Formičky plníme postupně jednotlivými krémy – banánovým, meduňkovým a malinovým. Vždy nechte jednotlivé části trochu ztuhnout v mrazáku (lednici).
  7. Nechte přes noc ztuhnout v lednici, servírujte s ovocem, ořechy nebo čímkoliv dle libosti.


Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s