Italské ravioli


Když vaří muž, tak to vždy stojí za to. Tentokrát se manžel předvedl s domácími těstovinami.

Čerstvé ravioli plněné ricottou, uzeným lososem a koprem. Část jsme naplnili sušenými rajčaty s pancettou a krémovým sýrem. Obě náplně byly naprosto vynikající a musím se přiznat, že jsem byla naprosto v sedmém nebi!

Ve střední a severní Itálii se ravioli vaří z hladké mouky. V jižní Itálii dávají přednost semolině, která je hrubá. My jsme v receptu použili mouku na těstoviny z obchodu Marks & Spencer.

Těsto:

(cca 4 porce)

  • 400 g mouky 
  • 4 vejce
  • špetka soli
  • olivový olej
  • voda podle potřeby

Postup:

  1. Smíchejte mouku s vejci, kapkou oleje a špetkou soli. Podle potřeby přidávejte vodu. Vypracujte těsto, nechte minimálně půl hodiny odležet v lednici.
  2. Připravte si náplň. Do mixéru dejte ricottu, uzeného lososa a kopr, mixujte (množství od oka, cca 100 g ricotty, 80 g lososa, špetka kopru). Sušená rajčata (naložená v oleji), pokrájenou pancettu a krémový sýr dejte taky do mixéru a mixujte, případně přidejte sůl a pepř. Náplně můžete zvolit dle Vaší chuti a fantazie.
  3. Odleželé těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta vytvořte hromádky náplně (lžící, cukrářským pytlem). Okraje pomažte rozšlehaným vejcem, přikryjte zbylými pláty těsta a rukama důkladně přimáčkněte kraje, stejně tak kolem jednotlivých hromádek. Vzniklé ravioli vykrajujte a poté je uvařte v osolené vodě.

Ravioli servírujte s rozpuštěným máslem, bylinkami a parmazánem.

(Zdroj: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Ravioli-ricotta-e-spinaci)


Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s