Panna cotta z kokosového mléka s mangovým želé


O víkendu nesmí chybět dezert! Tentokrát jsem připravila odlehčenou panna cottu z kokosového mléka s mangovým želé a limetkou. Dezert, který si každého získá kombinací tropických chutí, nekonečnou svěžestí a velice snadnou přípravou.

Recept:

4 porce

Panna cotta:

  • 400 ml kokosového mléka (1 plechovka)
  • 4 plátky želatiny (agar)
  • 1/3 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku vody
  • šťáva z 1/2 limetky

Mangové želé:

  • 1/2 čerstvého manga (1/2 plechovky kompotovaného manga)
  • 1 plátek želatiny
  • 2 lžíce vody (šťávy z kompotu)
  • lžíce cukru (v případě potřeby)

Postup:

  1. Plátky želatiny dejte do menšího rendlíku a zalijte vodou, nechte nabobtnat (cca 10 minut), nakonec zahřívejte a míchejte do té doby než se želatina zcela nerozpustí.
  2. Smíchejte kokosové mléko s cukrem a limetkovou šťávou a do této směsi pomalu přidávejte želatinu. Rozdělte do připravených skleniček (formiček) a nechte v lednici ztuhnout (2 – 3 hodiny).
  3. Plátek želatiny zalijte asi lžící vody a postupujte stejně jako v prvním bodě.
  4. Rozmixujte mango s vodou (2 lžíce), pokud je potřeba přidejte lžíci cukru a nakonec přidejte rozpuštěnou želatinu a nalijte do skleniček na panna cottu. Dejte chladit do lednice (min. 2 hodiny).


Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s