Pečená karotka s jarním kuřátkem


Pečená karotka s česnekem a bylinkami perfektně funguje jako příloha, ale zastane roli i hlavního chodu. Příprava zabere jen pár minut, úspěch zaručen! A pokud se rozhodnete k tomu upéct jarní kuřátko, budete za hvězdu.

V případě, že potřebujete nasytit i mužskou část domácnosti, uvařte podle návodu bulgur anebo kuskus.

Ingredience:

  • svazek karotky
  • olivový olej
  • česnek
  • bylinky (petržel)
  • citronová šťáva
  • sůl

Postup:

  1. Karotku očistěte, nakrájejte na plátky (anebo jen na půl).
  2. Připravte si marinádu z olivového oleje, stroužku česneku, bylinek (čerstvá nasekaná petržel), soli a citronové šťávy.
  3. Na plech vyložený pečícím papírem dejte karotky, důkladně potřete marinádou, můžete přidat další stroužky česneku a citron (nemusí být).
  4. Pečte na 180°C cca 10-15 minut.

Jarní kuře:

  • kuře
  • svazek bylinek 
  • citron 
  • limetka
  • sůl

Postup:

  1. Kuře osolte, naplňte svazkem bylinek (petržel), citronem a limetkou (2-3 plátky od každého), nakonec na kuře přidejte pár kapek olivového oleje a pár kapek šťávy z citrusů.
  2. Pečte na 180°C asi hodinu, během pečení kuře kontrolujte a polévejte vypečenou šťávou. 


     

    Reklamy

    Zanechat odpověď

    Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

    Logo WordPress.com

    Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

    Google photo

    Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

    Twitter picture

    Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

    Facebook photo

    Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

    Připojování k %s