Čočkové boloňské ragú


Přemýšlíte co si zítra uvaříte?

Zkuste toto čočkové ragú, které je perfektní vegetariánskou alternativou italské boloňské omáčky. Čočka má dobré nutriční hodnoty a vysoký obsah bílkovin, je bohatá na spoustu minerálů, působí blahodárně na lidský organismus, snižuje hladinu cukru v krvi.

Luštěniny jsou obecně velice zdravé, tak na ně nezapomínejte a zařaďte je do svého jídelníčku.

Ingredience:

  • 1 hrnek zelené čočky (propláchnuté)
  • 1 menší cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • česnek
  • 2 stroužky česneku
  • 2 plechovky rajčat (400 g)
  • 1 rajčatový protlak (70g)
  • 200 ml červeného vína
  • tymián, oregano, bazalka, bobkový list, sůl a pepř
  • těstoviny, parmazán na posypání

Postup:

  1. Na olivovém oleji lehce restujte nakrájenou cibuli, přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a prolisovaný česnek, po chvíli přidejte propláchnutou čočku a na závěr podlijte červeným vínem.
  2. Jakmile se odpaří alkohol z vína, přidejte rajčata, protlak, bobkový list, bylinky a začněte směs dusit (na nižší stupeň).
  3. Vařte, duste a míchejte přibližně 35 – 40 minut (čočka by neměla být rozvařená), v případě potřeby lehce podlijte vodou.
  4. Uvařte těstoviny, omáčku dochuťte solí a pepřem, servírujte s nastrouhaným parmazánem.

 

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s